Torings van Hoop verwyder vieslike & onwettige plakkate wat stad ontsier

In 2012 het Torings van Hoop begin met die ‘Trots Skoon Bloemfontein’ veldtog waar besighede en individue werklose mense borg om sekere areas van die groter Bloemfontein op ‘n gereelde basis skoon te maak.  Soos die omvang van die uitdaging en die dringendheid om iets daaraan te doen gegroei het, is ‘n ‘Plakaat skoonmaak span’  met die hulp van Imperial GM Bloemfontein in Maart 2015 van stapel gestuur.  Sondae oggende vroeg (en deesdae ook meer kere in die week) word daar met ‘n hoë druk waterspuit (watertenk en generator gemoteer op ‘n waentjie wat deur ‘n voertuig gesleep word), oorlog verklaar teen al wat ‘n vieslike en onwettige plakkaat in die middestad is.  Die uitdaging is egter dat EEN waentjie nie genoeg is om (1) die stad ordentlike ‘skoon te spuit’ nie, en (2) die arrogansie van die oortreders wat aanhou om hul plakkate op te plak selfs waar daar klaar skoongemaak is, geen einde het nie.

Daarom wil Torings van Hoop in samewerking met Henri Roux (GM Imperial Bloemfontein) en Johan Fouché (Hippo Trailers) ander sakelui, besighede en individue in die groter Bloemfontein dringend uitnooi om met ons te kom hande vat om saam te span om ons stad nie net van hierdie onooglike plakkate te bevry nie, maar op ‘n volhoubare manier skoon te hou.

Ons beplan om ten minste nog VYF sulke spesiaal aangepaste waentjies (d.i. toegrus met ‘n groot watertenk, generator en hoë druk spuit) te bou en die uitdaging aan te vat.  Ons is daarvan oortuig dat as dié veldtog groot genoeg raak, die hande van die plaaslike munisipaliteit (wat ons in beginsel reeds ondersteun) versterk sal word om die nodige polisiëring en vervolging van die oortreders van bestaande munisipale regulasies in hierdie verband, te doen.

Kom sluit daarom asb by ons aan sodat ons saam DIE VERSKIL in ons stad kan wees!

De la Harpe V le Roux

Torings van Hoop